dijous, 19 de març del 2020

L'Iran indulta 10.000 presos més

El líder suprem de l'Iran, l'aiatol·là Ali Khamenei. ha perdonat 10.000 presos, inclosos els presos polítics. "Els que seran perdonats no tornaran a la presó ... gairebé la meitat d'aquests presos relacionats amb la seguretat també seran perdonats", va dir el portaveu del poder judicial, Gholamhossein Esmaili, a la televisió estatal.

Esmaili va dir dimarts que l'Iran havia alliberat temporalment unes 85.000 persones de la presó, inclosos presos polítics, en resposta a l'epidèmia de coronavirus. "Un gran nombre de presos que han estat alliberats temporalment no necessiten tornar a la presó. El punt sense precedents és que l'indult també inclou els presos relacionats amb la seguretat amb penes de cinc anys de presó", va dir Esmaili.

Esmaili no va dir si inclouria el treballador d'ajuda britànic-iranià, Nazanin Zaghari-Ratcliffe, condemnada per denunciar el hijab obligatori, i que va ser alliberada aquest dimarts durant dues setmanes.

Iran tenia abans de la crisi sanitària 189.500 persones a la presó, segons un informe de l'ONU redactat per Javaid Rehman. Es creu que inclouen centenars arrestats durant o després de les protestes anti-governamentals al novembre. L'Iran és actualment el tercer estat del món amb més infectats amb 17.100 persones infectades i 1.135 mortes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada