dimecres, 4 de març del 2020

Mor a una presó turca Aysel Koç, presa política kurda

La presa política Aysel Koç del Partit Comunista Maoista Maoist Komünist Partisi, MKP) ha mort a la presó de dones de Sincan, Ankara. L'activista havia estat condemnat a cadena perpètua el 2012 en el judici contra el Partit Comunista Maoista. Les autoritats penitenciàries van comunicar a la família i familiars que s'havia "suïcidat". L’advocat de Koç va declarar que va exigir veure l’informe de l’autòpsia.

Aysel Koç va ser arrestada el 15 de novembre de 2012 al districte d'Ovikık de Dersim (Kurdistan de Turquia) durant un atac turc a la guerrilla MKP/HKO.L’exèrcit turc havia llançat gas verí a una cova on es va celebrar una reunió de MKP / HKO (Partit Comunista Maoista / Exèrcit d’Alliberament del Poble) i va massacrar una gran part dels presents, 24 persones.

L’agost de 2016, l’advocat i president de la organització de drets humans IHD, Eren Keskin, va fer públic que Aysel Koç havia estat víctima de violència sexual a la presó. Aleshores, Koç, que va ser empresonada a la presó de les dones Gebze de la província de Kocaeli, es trobava a l’hospital per rebre tractament quan va ser objecte de violència sexual per part d’un metge.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada