dimecres, 25 de març del 2020

Twitter bloqueja els perfils d'informació kurda en català i francès

Els perfils del KurdisCat, en català, i el d'Inforojava, en francès, van ser suspesos simultàniament el 5 de març. Malgrat peticions per a ser restablerts la xarxa social twitter s'ha negat a oferir cap explicació ni a facilitar cap de les piulades dels dos perfils que haurien justificat aquesta decisió. Ambdós perfils tenien uns 20.000 seguidors cadascun.

Prèviament, l'any passat twitter ja va clausurar els perfils secundaris del KurdisCat com @Kurdiscat1, en català o @KurdisCast en una evident persecució política. Mentre els companys del comitè francès de solidaritat amb el Kurdistan van optar per crear un nou perfil @inforojava1, que ha estat clausurat als quinze dies d'operar, nosaltres hem optat per difondre les notícies en català mitjançant perfils personals. Us animem a publicar, adesiara i no massivament, en els vostres perfils les notícies que es vagin publicant al web del KurdisCat per tal de sortejar la censura. Entre tothom tot.

També hem impulsat les següents plataformes comunicatives per a mantenir la tasca informativa i de solidaritat entre la nostra nació i la kurda:


Mastodon (instància catalana Mastodont.cat) :  https://mastodont.cat/@Kurdiscat

Facebook (tercera plana) : https://www.facebook.com/KurdisCat-124664891553187

Telegram: https://web.telegram.org/#/im?p=@KurdisCat

Instagram (tercer perfil): https://www.instagram.com/kurdiscat2/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC1TcvK5J6c7HxkXy3PZNyBg?feature=emb_subscribe_title


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada