dissabte, 14 de març del 2020

Seminari de l'Assemblea de Joves Kurds: "La unitat dels joves kurds és el fonament de la unió nacional kurda"

La Universitat de Rojava a Qamişlo, Kurdistan sirià, va acollir el seminari amb el lema "La unitat dels joves kurds és el fonament de la unió nacional kurda". Representants de 150 organitzacions juvenils i oficines juvenils dels partits polítics de la regió van prendre-hi part ahir. El Consell nacional Kurd de Síria, ENKS, no va voler participar. El Consell Nacional Kurd de Síria o Encûmena Niştimanî ya Kurdî li Sûriyê‎, fundat el 26 d'octubre de 2011, ha mantingut una oposició al Partiya Yekîtiya Democrat (Partit de la Unió Democràtica, PYD), principal organització a Rojava des de l'inici de la revolta contra la dictadura d'Assad. L'ENKS aplega els sectors de l'oposició a Assad que s'alineen a favor del model del Kurdistan iraquià

Ebîr Hesaf, membre del KNK(Congrés Nacional Kurd)-Rojava, va començar amb un homenatge als màrtirs. Ebîr va assenyalar les iniciatives prèviament establertes amb l'objectiu de la unitat nacional i va dir: "Malauradament, aquestes iniciatives han fracassat per moltes raons. Algunes forces kurdes no actuen segons els interessos nacionals. Aquestes forces han establert una frontera entre ells i el poble kurd. "

Després es va discutir la importància de la unió nacional kurda, els obstacles trobats i les maneres de solucionar-se en tres rúbriques diferents. L'anàlisi va incloure la profunda crisi a causa de les polítiques de les potències colonials dominants a l'Orient Mitjà, es va destacar que les solucions eren impedides pels Estats colonials. Subratllant que alguns partits i forces polítiques no actuen segons els interessos del poble kurd, els joves van declarar que les organitzacions juvenils haurien de unir-se i fer pressió contra aquests partits i forces.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada