dimarts, 17 de març del 2020

Assalten un cementiri de la minoria religiosa kurda Ahl-i Hakk


La Comissió iraquiana de drets humans va condemnar aquest dilluns un assalt a un cementiri pertanyent a la comunitat religiosa Kakai a la zona de Safiya del sub districte de Gwer, una regió disputada entre l'autònom Govern Regional del Kurdistan (KRG) i el Govern Federal de l'Iraq.

Fonts de la zona van dir que homes no identificats van sabotejar diversos llocs el diumenge al vespre al cementiri de Pankan, que pertany a la minoria Ahl-i Hakk (Kakai).
"Aquestes incidències tenen com a objectiu desencadenar els conflictes i comprometre la convivència pacífica entre els diferents components i faccions, i la Comissió de Drets Humans formarà un equip especial a la seva oficina de Nínive per investigar els fets", Basma Mohammed, membre del consell de la Comissió de Drets Humans, va dir en un comunicat.

Jalil Tufiq, el cap del Centre Cultural Kakai Kurd a Erbil, va demanar al KRG i al govern central de l'Iraq que "realitzessin una investigació urgent" sobre l'incident.

Els Ahl-i hakk segueixen el yazdanisme, una religió fundada a finals del segle XIV en el que ara és l’oest de l’Iran. Viuen principalment a l'Iran, l'Iraq i Turquia. Els membres que resideixen a la regió del Kurdistan i els territoris disputats a l'Iraq es consideraren kurds.

Per a saber-ne més:
Qui són els Ahl-i-Hakk?
Grups progovernamentals de l'Iran ataquen la minoria kurda Ahl-i Hakk
L'IS ordena als Ahl-i Haqq que es converteixin a l'islam o els matarà
Els Ahl-i Hakk recopilen les cançons tradicionals
Els kurds Ahl-i-Hakk evacuen 8 pobles per la reaparició de l'Estat Islàmic


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada