dijous, 19 de març del 2020

Egipte hauria començat a donar una "assistència militar important" a les forces kurdes de Síria

Egipte ha obert un canal de comunicació entre el govern del president sirià Bashar al-Assad i l'oposició kurda de les Syrian Democratic Forces (Forces Democràtiques Sirianes, SDF) per intentar enfrontar-se al paper turc al nord de Síria, segons un diari al-Al-Jadeed amb seu a Londres.

Segons fonts egípcies, Egipte, els Emirats Àrabs Units (Emirats Àrabs Units) i l'Aràbia Saudita han proporcionat una "assistència militar important" a les Forces Democràtiques de Síria (SDF) per ajudar-los en la seva batalla contra les tropes turques al nord-est de Síria.

Les Syrian Democratic Forces (Forces Democràtiques Sirianes, SDF) haurien rebut un suport financer important tant dels Emirats Àrabs Units com de l'Aràbia Saudita amb coordinació egípcia. El govern egipci hauria estat donant suport polític a la SDF, com ara obrir una oficina diplomàtica i un canal de televisió per a ells al Caire.

Com a part de la coordinació entre Egipte, els seus aliats del Golf i el govern de Síria, prop de 3.000 combatents sirians s’han d’unir a les batalles a Líbia, va dir el diari, sense especificar si pertanyien a l’exèrcit sirià.

El trasllat de les tropes sirianes tindrà lloc "després d'un acord ampliat entre el règim sirià i el comandant de la milícia a l'est de Líbia, el major general retirat Khalifa Haftar i el Caire", segons el document."S'inclouran a Egipte i entraran a Líbia a través de les fronteres terrestres entre Egipte i Líbia", va dir l'informe.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada