dilluns, 14 de setembre de 2020

'Cap altre amic que les muntanyes' publicat en llengua catalana

 Raig Verd Editorial ha publicat, en llengua catalana, el llibre de Behrouz Boochani. L'autor el va escriure'l per l'aplicació WhatsApp quan estava detingut il·legalment al centre de detenció d'immigrants de l'illa de Manus (Austràlia) on va estar reclós de 2013 a 2017. Behrouz Boochani va néixer a Rojhilat, Kurdistan de l'Iran, el 1983. L'obra original, No Friend But the Mountains: Writing from Manus Prison, es va publicar el 2019. Boochani és un periodista i productor cinematogràfic. Va fugir del seu país per a escapar a la repressió del govern iranià. 

El 2013 Behrouz Boochani va ser il·legalment detingut a l’illa de Manus, un centre de detenció d’immigrants prop de la costa d’Austràlia.  A la presó, on ha passat sis anys, sense eines ni espai per a la creació, Boochani va escriure heroicament a través de WhatsApp aquest llibre. Un llibre sobre la violència i les injustícies que es cometen en el nostre nom amb l’excusa de la llei.

L’obra es va publicar a Austràlia i va guanyar els premis més importants del país convertint-se en una denúncia i visibilitzant una vergonya internacional.  Un dels llibres més venuts el 2019 és el crit de resistència i l’extraordinari testimoni d’un refugiat.  Una veu que ens recorda les vivències de tants refugiats i migrants apàtrides empresonats a tot el món.

Behrouz Boochani és periodista i un reconegut defensor dels drets humans, guanyador d’un Media Award d’Amnistia Internacional d’Austràlia, se li han atorgat també els premis Diaspora Symposium Social Justice Award, Liberty Victòria 2018 Empty Chair Award i de l’Anna Politkóvskaia de  periodisme.

ISBN: 978-84-17925-26-0
Gènere: AssaigNovel·la
Publicat a Setembre de 2020
14x21 cm
384 planes0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada