divendres, 8 de juliol del 2022

La poetessa kurda Meral Şimşek s'enfronta a una condemna de fins a cinc anys de presó a Turquia

L'escriptora i poetessa kurda del PEN Meral Şimşek s'enfronta a una condemna de fins a cinc anys de presó per l'acusació d'"entrar a una zona militar restringida" després que va fugir a Grècia el juny de 2021 i la van retrocedir a Turquia. S'espera que s'anunciï un veredicte a la seva pròxima audiència de judici a Ipsala, al nord-oest de Turquia, el 18 de juliol de 2022. En un cas separat, Şimşek va ser declarada culpable de "fer propaganda" i condemnada a un any i tres mesos de presó l'octubre de 2021. "El PEN International creu que Meral Şimşek està sent l'objectiu dels seus escrits. PEN International demana a les autoritats turques que anul·lin la seva condemna i abandonin tots els càrrecs contra ella."

Es poden enviar apel·lacions a les autoritats turques demannat que es retirin tots els càrrecs contra Meral Şimşek i que s'anul·li la seva condemna; que s'acabi l'enjudiciament i la detenció de periodistes i escriptors en funció del contingut dels seus escrits o presumpta filiació, i l'alliberament immediat de tots els detinguts a la presó per exercir el seu dret a la llibertat d'expressió i demanant la fi de la repressió contra les regions kurdes i una solució pacífica al conflicte en curs.

Apel·lacions a:

Bekir Bozdağ
Funció: Ministre de Justícia
Adreça: Ministeri de Justícia, Adalet Bakanlığı, 06659 Ankara, Turquia
Contacte: info@adalet.gov.tr

Es poden enviar còpies a l'ambaixada de Turquia. Les adreces de l'ambaixada es poden trobar aquí: https://cd.mfa.gov.tr/mission/mission-list?clickedId=3

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada