dimecres, 8 de novembre del 2023

Balanç de les HPG de la guerra contra Turquia del mes d'octubre: 205 turcs morts i 55 posicions militars atacades

 

No hi ha dubte que la política de la República de Turquia de crear l'estat-nació turc amb el sagnant llegat de la turcificació dissenyada per aniquilar els pobles, especialment els kurds, no ha aconseguit cap resultat en els darrers cent anys. Els que volen determinar l'esperança de vida del poble kurd, la seva resistència i defensa cada dia s'enfronten a la realitat d'un poble rebel i de lluita guerrillera en tots els àmbits del nou segle. Mentre l'estat turc no reconegui l'existència del poble kurd i el seu dret a viure lliurement i insisteixi en la seva política genocida, aquesta lluita continuarà ininterrompudament i aconseguirà resultats. La resistència de la Guerrilla per la Llibertat del Kurdistan l'any passat i l'octubre és un indicador concret d'això.

Octubre va ser marcat com un mes en què el nostre poble es va dedicar cada dia a lluitar contra la conspiració internacional i el sistema genocida i colonialista arreu. Mentre la resistència del nostre poble per acabar amb la política d'aïllament en tots els calabossos, per assegurar la llibertat física del nostre líder (Rêber Apo), contra els plans d'opressió i ocupació enemics i per construir una vida lliure sobre la base de l'estratègia del revolucionari. la guerra popular creix dia a dia, la Guerrilla per la Llibertat del Kurdistan intenta aportar la seva part a aquesta lluita amb la seva resistència desinteressada desenvolupada a través de l'esperit de sacrifici apoista.

La lluita es va iniciar a l'octubre amb l'acció dels nostres camarades Rojhat Zîlan i Erdal Şahin de la Brigada d'Immortals (Tabura Nemiran) a Ankara. L'acció sacrificial de l'1 d'octubre va sacsejar el sistema colonialista i genocida fins als seus fonaments i va ensenyar al règim feixista una lliçó molt significativa. L'esperit apoista de sacrifici que els camarades Rojhat i Erdal van portar al primer pla amb la seva acció professional es va estendre en onades per tot el Kurdistan i va revelar importants resultats. Les guerrilles de la llibertat del Kurdistan, guiades per aquest alt esperit, coratge, altruisme, professionalitat i zeitgeist de l'època, van dur a terme desenes d'accions gairebé cada dia i van assolir forts cops a l'enemic des de Serhed fins a Amed i Mardin, de Metîna a Zap, Avaşîn i Xakurke. A les zones de defensa de Bakur (Kurdistan del Nord) i Medya, va demostrar un nivell significatiu de resistència i guerra combinant hàbilment tàctiques com ara infiltracions, atacs ofensius, emboscades, sabotatge i accions de franctirador. Aquestes accions de les nostres forces, que es van desenvolupar contínuament i amb alt rendiment, van frustrar els plans de les forces d'ocupació i van deixar l'enemic sense resultats. L'estat d'ocupació turc, el seu règim feixista i els seus mitjans especials de guerra van intentar constantment ocultar la veritat i els resultats de la guerra a Bakur i les zones de defensa de Medya a la societat turca i a tota l'opinió pública. La realitat de la guerra, que va entrar a l'agenda de Turquia per la gran acció dels camarades Rojhat i Erdal, va continuar ininterrompudament durant tot l'octubre. Els reportatges i escenes diàries d'aquesta guerra s'han presentat al nostre poble i a tot el públic.

Aquests resultats es van revelar gràcies al gran esforç dels nostres companys màrtirs i a la lluita que van dur a terme amb el seu esperit d'abnegació.a l'octubre, els nostres companys Rojhat Zîlan (Özkan Şahin), Erdal Şahin (Hasan Oğuz), İbrahim Tolhildan (Bilal Şahin), Nurhak Dêrik (Ramazan Temel), Jîndar Rûmet Meyaser (Berjîn Arşimet), Zagros Besta (Ahmed Çorto), (Cahit Aktay), Rûken Zîlan (Zeynep Sevim), Cudî Çekdar (Kıymet Özmen), Bedran Merdan (Nazım Hikmet Ülgen), Ciwan Amed (Onur Kamiloğlu) i Seyit Brûsk (Muhammed Gönyeli) van caure com a màrtirs valents.

Els esforços d'ocupació de l'exèrcit turc invasor al Kurdistan del Sud es van aprofundir amb el pretext de lluitar contra la guerrilla. Mentre continua l'operació d'invasió llançada el 7 d'octubre a la regió de Barzan, l'exèrcit turc ha estacionat tropes tant a les zones més altes com a les baixes, demostrant que vol capturar tots els punts estratègics del Kurdistan del Sud. Tot i que no hi ha presència permanent de la guerrilla a Barzan, el fet que el PDK [Partit Democràtic del Kurdistan] ni tan sols hagi inscrit aquesta ocupació a la seva agenda ni s'hi hagi protestat mostra clarament la seva col·laboració i el grau de rendició al qual s'ha sotmès. Tal com han revelat diversos mitjans del Kurdistan del Sud a través de documents concrets, les forces del PDK han posicionat tropes turques a les seves posicions a Girê Amêdî i a la línia de Metîna, han proporcionat suport logístic, han construït carreteres, han defensat els soldats enemics i han servit el pla d'ocupació dels turcs. estat. Els avenços de l'últim mes han demostrat que el PDK s'ha convertit en la força de protecció de l'estat turc. En el context de la invasió del Kurdistan del Sud, s'està comportant com un ajudant dels invasors.

El balanç de guerra a l'octubre és el següent:

Atacs de l'exèrcit turc

Atacs aeris per avions de combat: 201
Atacs amb armes químiques: 39
Atacs amb explosius no convenció: 137
Atacs per drons carregats d'explosius: 197

Guerrillers caiguts

Guerrillers màrtirs: 12

Accions de guerrilla contra Invasors turcs

Accions de la guerrilla: 278
Emboscades: 1
Infiltracions: 1
Atacs ofensius: 1
Accions de sabotatge: 6
Accions de guerrilla coordinades: 18
Accions de franctirador: 56
xoc-danys-intervenció: 83
Accions amb armes pesades: 112

Víctimes enemigues:

Ocupants sancionats: 205
Oficials d'alt rang sancionats: 3
Ocupants ferits: 38


Equipament destruït

Transformador: 1
Localitzador de ràdio: 2
Drones: 6
Posicions militars: 10
Càmeres de vigilància: 13
Tendes militars: 17

Equipament danyat

Helicòpters Sikorsky: 2
Vehicles blindats: 1
Maquinària de construcció: 3
Llançagranades: 1
Posicions militars: 55

Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) i Yekîneyên Jinên Azad ên Star (Unitats de Dones Lliures-Ishtar, YJA-Star)


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada