diumenge, 3 de juliol de 2016

Estat Islàmic contraataca a l'est i sud Manbij

El barri està situat a la part sud de la ciutat siriana. Entre les zones conquerides hi ha la casa d'Abu Leyla, el comandant del Consell Militar de Manbij que va morir a l'inici de l'ofensiva per a recuperar la ciutat. L'atac va començar el 31 de maig, Abu Leyla va finir el 5 de juny. Amb Asadiya conquerida les Forces Democràtiques de Síria (SDF) es situen a menys d'un quilòmetre del centre de la ciutat. La zona oest també està majoritàriament sota control de les SDF tot i que fa dies que no es pot avançar. L'Estat Islàmic utilitza escuts humans i s'ha decidit minimitzar el nombre de víctimes civils.

Membres del Consell Militar de Manbij entrant a la casa d'Abu Leyla ahir

No tot l'escenari és positiu. Els islamistes han aconseguit trencar el setge per l'est i han expulsat a les forces democràtiques. Fins al punt que haurien recuperat la veïna població d'Al Khataf. No només això, els fonamentalistes han llençat la passada nit de dissabte un conjunt d'atacs per la part sud de Manbij. Per tant, mentre s'avança per Asadiya, la reraguarda de les SDF retrocedeix. Davant l'enorme força dels atacs, amb blindats de camuflatge. L'objectiu clar és trencar el setge pel sud on les defenses semblen més febles.

Manbij (Minbic en kurd) va caure en mans dels extremistes musulmans el 24 de gener de 2.014 i des de llavors s'hi ha imposat la xaria com a sistema legal. Davant la feblesa de suport social, però, a aquesta gran ciutat els requeriments socio-religiosos han estat menors que a d'altres zones com Mossul o ar-Raqqà.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada