dilluns, 25 de juliol del 2016

Detingut l'editor del diari en kurd 'Azadiya Welat'

Zeynel Abidin Bulut va ser segrestat a dos quarts de dotze (hora turca) per la policia d'Erdogan a Amed (Diyarbakir en turc). El periodista era l'editor d'Azadiya Welat, la llibertat del país, un degà de la premsa en llengua kurda. Va començar-se a publicar l'any 1.996 però és diari des de 2.006. La capçalera té tant de pes que Turquia ha prohibit als milers de presos polítics kurds que la puguin rebre i els seus venedors (es ven pel carrer) han estat perseguits i, fins i tot, assassinats.

Foto: DIHA

Segons Sendika, Abidin Bulut ha estat tancat a la presó tipus F d'Amed. Les presons tipus F són d'alta seguretat i les seves condiciona són notablement pitjors que les normals. En no saber-se cap motiu per la detenció es pot parlar clarament d'un segrest.

La persecució de periodistes kurds després del suposat cop del 15 de juliol. Tres periodistes han estat apallissats per la policia turca. Yusuf Başkan, Ömer Şimşek i Sadrettin Bilir, reporters gràfics, han denunciat les tortures però, després de revisions mèdiques, tot i la òbvietat de les mateixes, els metges han considerat que no quedava provat que fossin torturats. Şimşek continua sota "custòdia policial" després de l'assalt d'agents d'Erdogan al seu domicili. La seva mare també fou agredida pels mateixos.

A aquests casos s'afegeix el de de l'editora de Jinha, Zehra Dogan. Una clara ofensiva del règim d'Erdogan contra la premsa kurda. Callant els periodistes vol silenciar tot un poble.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada