dilluns, 4 de juliol de 2016

El Grup Islàmic del Kurdistan proposa una retirada en bloc de l'autonomia kurda


El cap del bloc parlamentari del Grup Islàmic del Kurdistan (KIG per les sigles en anglès), Marwan Gallaly, ha declarat a la cadena NRT que membres del seu partit han estat objecte de falses acusacions en el gabinet i que s'han bloquejat els esforços per promulgar reformes. El KIG, escindit el 2001, d'un altre partit musulmà afí a l'Iran, és considerat la més radical de les tres formacions islàmiques kurdes. De fet és proper al salafisme.

"Nosaltres, i la gent de la regió del Kurdistan es beneficiaran quant el KIG, la Unió Islàmica del Kurdistan, la Unió Patriòtica del Kurdistan i el Moviment del Canvi ens retiren del Govern Regional del Kurdistan," va dir Gallaly.

Dos membres del partit KIG van ser acusats d'estar implicats en l'atac del 25 de junya la xarxa de mitjans Rudaw a Arbela, capital kurda de l'Iraq. No s'ha provat la vinculació entre els detinguts i els fets.

El 29 de juny el KIG va rebutjar les acusacions i ha afegit que el partit ha estat un objectiu del govern des d'una òptica del conflicte polític per la presidència de la regió. L'actual president Masud Barzani té el càrrec caducat però no convoca noves eleccions argumentant que la situació de guerra no ho permet.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada