dissabte, 2 de juliol de 2016

El govern kurd respon a les amenaces del número 2 dels Guàrdies Revolucionaris Islàmics de l'Iran


El Govern Regional del Kurdistan ha fet públic avui una declaració de resposta a les amenaces d'un alt responsable militar iranià. El general de brigada dels Cos de Guàrdies Revolucionaris Islàmics, Hossein Salami, va amenaçar amb "esclafar amenaces sense tenir en compte consideracions geogràfiques". No seria la primera vegada que l'Iran envaeix l'Iraq per a reprimir la resistència kurda contra la seva política d'extermini.

Salami no és una veu menor. Es tracta del número 2 dels Guàrdies Revolucionaris Islàmics, la principal força militar del règim musulmà xiïta. El Cos de Guàrdies Revolucionaris Islàmics actua de forma sinistra i impune contra les minories àrabs, kurda o els àzeris.

El govern kurd ha condemnat les amenaces d'invasió de Salami que els havia recomanar "donar suport a les meves posicions" sinó volien tenir problemes. Segons els govern d'Arbela "Aquestes amenaces no beneficien les nostres relacions i tal forma d'expressar-se no hauria de fer-se servir contra la regió del Kurdistan".

El govern kurd de l'Iraq ha reclamat la darrera setmana tant a Turquia com a Iran que deixin de violar l'espai aeri iraquià.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada