dilluns, 19 de setembre del 2016

Comandant dels Peshmerga a Kirkuk (Iraq): "PKK és una organització legítima kurda, i la seva guerrilla és una força de defensa legítima"

El Comandant de les Forces Peshmerga a Kirkuk (Kurdistan de l'Iraq), Westa Resul, ha sortit avui en defensa de la guerrilla del PKK. Resul ha convocat una roda de premsa per desautoritzar el dirigent del Front Turcman Iraquià Erşet Şahinqui ahir va acusar al PKK de ser "una força terrorista i invasora a Kirkuk". Es dóna la circumstància que el front turcman, grup titella de Turquia, es nega a col·laborar en la defensa de Kirkuk contra l'Estat Islàmic.


                    Comandant Peshmerga Westa Resul

Resul ha recordat que el PKK està desplegat al Kurdistan iraquià per petició expressa del governador local, Necmettin Kerim, en el moment en que l'exèrcit iraquià va ser impotent en la seva defensa. "Vull ser molt clar. La persona que parlava en nom del front turcman va descriure la guerrilla com a força terrorista i cruel. Cal que se sàpiga que ningú té dret a dir això de la guerrilla. El PKK és una organització legítima kurda, i la seva guerrilla és una força de defensa legítima. No acceptem que ningú amenaci la guerrilla, hem lluitat al seu costat a les mateixes posicions contra l'ISIS i ells han donat les seves vides (...) Aquells que fan aquestes acusacions són els veritables terroristes."

Resul ha recordat que el primer ministre iraquià va descriure als peshmerga kurds de l'Iraq i a la guerrilla del PKK com a "herois que lluiten contra l'ISIS". El comandant peshmerga ha acabat ridiculitzant el dirigent turcman, tancat al seu despatx i fent comunicats i declaracions: "Si Erşet Salihi hagués visitat el front ni que fos un dia, si hagués vingut encara que fos per l'Eid*, o hagués visitat els peshmerga ferits a l'hospital ni que fos una vegada, potser tindria algun dret a parlar, però hores d'ara no el té.”

* Festa musulmana del sacrifici

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada