dissabte, 10 de setembre del 2016

L'oposició presenta la seva Síria del futur amb supremacisme àrab i l'islam com a eix

El document presentat per la coalició de l'oposició siriana el 7 de setembre a Londres proposa una Síria monoètnica i amb l'islam com a eix social. Repeteix, doncs, els errors dels Àssad imposant una República Àrab Siriana, un Exèrcit Àrab Sirià... i, a més, hi afegeix el component excloent religiós. Literalment, a la plana 9 del text fet públic a Londres explicita:

"1. Síria és una part integral del Món Àrab (sic), i l'Àrab és la llengua oficial de l'estat. La cultura Àrab Islàmica representa una font fèrtil de producció intel·lectual i de relacions socials entre tots els Sirians de procedències ètniques diferents i creences religioses ja que la majoria de Sirians són Àrabs i seguidors de l'Islam i el seu missatge tolerant que és clarament moderat.

2. Síria és un estat sobirà independent. Cap part dels seus territoris pot ser separat o cedit."

Per tant, els no-àrabs, caldeus, armenis, assiris o kurds, i els no musulmans, ateus, cristians siríacs, yezidi, drusos, cristians caldeus... només tenen espai en la Síria de l'oposició en base a sotmetre's al supremacisme de la "cultura Àrab Islàmica". I el document explicita les majúscules per a la cultura superior ("Àrab") i la religió escollida ("Islam") mentre ni cita quines minories ètniques o religioses poden viure a la Síria que proposa. Per què, simplement, no hi poden viure.
  

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada