dilluns, 5 de setembre de 2016

Turquia substitueix l'Estat Islàmic a la frontera en només 12 diesL'entrada de tropes turques el 24 de juliol ha estat la campanya "contra" l'Estat Islàmic més ràpida de la història d'aquest grup des de la seva fundació l'any 2003. En només 12 dies l'IS (Islamic State) s'ha retirat de 98 quilòmetres quadrats des de Jarablus fins a Azaz. La zona entre Azaz i Al Ray ja estava sota control de grups titelles de Turquia englobats sota les sigles del Free Syrian Army (FSA). La realitat és ben distinta. L'FSA és un esquelet sense direcció coneguda ni integrants, una pantalla sota la que l'oposició islamista, armada i finançada per Turquia, s'ha fet amb el control d'aquesta zona. La principal d'aquestes organitzacions, Ahrar al Sham, ja ha mostrat com controla les posicions de la frontera. Ahrar al Sham és el nucli central de l'Islamic Front i aliada de Jabhat Fatah al-Sham*.
Membres de l'islamista Ahrar al Sham als seus nous territoris

La substitució d'una força islamista radical com Estat Islàmic per una de radical islamista com el Front Islàmic és una operació de disfressa sota la qual Ankara ha passat a ocupar una àmplia franja de Síria. El motiu principal és que les SDF estaven posant l'Estat Islàmic contra la paret després de la victòria de Manbji. Erdogan, incapaç d'assegurar que l'IS resistiria l'atac de les SDF va optar per entrar a defensar els seus aliats. Per a justificar la intervenció va arribar a un acord previ pel que l'IS es replegaria i cediria el territori del nord de Síria a Turquia. Seria aquesta directament, i ja sense intermediaris, qui la custodiaria. Així l'IS es podia replega i defensar Al Bab i Ar-Raqqà.

Per si queda qualsevol dubte, no hi ha cap prova de que s'hagi disparat ni un sol tret. I el balanç militar de "l'heroica" conquesta turca de prop de 100 quilòmetres quadrats és el següent:

Al bàndol de l'Estat Islàmic:
Membres de l'IS morts: 0
Membres de l'IS ferits: 0
Membres de l'IS fets presos: 0


Al bàndol turc:
Soldats turcs o mercenaris sirians morts: 0
Soldats turcs o mercenaris sirians ferits: 0
Soldats turcs o mercenaris sirian presos: 0


Literalment, Erdogan no ha gastat ni una tirita en l'operació.
No li ha calgut, a substituït els seus, que feien figa, pels seus amb suport aeri.
Sempre els seus.

* Anomenat fins ara Front Al Nusra i branca siriana d'Al Qaida.

 


 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada