dijous, 22 de setembre del 2016

IS estaria contratacant a la zona ocupada per les forces pro turques del nord de Síria

Les tropes turques i els seus "aliats" de l'FSA fa dies que juguen a una mena de ping-pong a les poblacions de Kadrish, Tell'ar al-Gharbi i Tell'ar al-Sharq, entre Azaz i Jarablus. Ambdós bàndols entren i surten de les poblacions en un suposat combat. La realitat sobre el terreny no és contrastable ni hi ha cap font independent. Ni l'IS ni els rebels pro turcs deixen entrar cap periodista.

Segons l'Estat Islàmic, el 20 de setembre va llençar un contra atac al sud-oest de la població d'Al Rai. Tal Hajjar, Shawah Al-Kabeera, i Shawah Al-Saghira haurien caigut en mans dels fonamentalistes (fletxes negres). Immediatament les  forces pro turques de l'FSA haurien contratacat i recuperat posicions que haurien tornat a perdre. Cap dels dos bàndols ha ofert imatges dels suposats combats. L'IS té la costum de detallar amb vídeos i fotografies les seves accions. Avui, 28 dies després de la invasió turca, IS hauria fet públic un vídeo on mostra membres de l'FSA morts en un suposat atac prop d'Azaz. Però l'acció hauria passat al front oest, ben lluny de la zona on haurien els suposats combats.

Mentretant ningú sap, en realitat, en mans de qui estan Kadrish, Tell'ar al-Gharbi o Tell'ar al-Sharq. Dels "ferotges combats" entre uns i d'altres no hi ha ni balanç de víctimes, fet inusual a la guerra civil siriana. 


Vermell: Turquia
Verd: Tropes turques amb aliats de l'oposició (FSA)
Groc: SDF

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada