divendres, 16 de setembre del 2016

Obre una clínica a Kobanê

Avui s'ha inaugurat una instal·lació àmpliament esperada a la ciutat de Kobanê on, els quatre hospitals de la ciutat van quedar gairebé inutilitzables, en dos casos absolutament, pel setge de l'Estat Islàmic iniciat avui fa precisament un any. Paral·lelament a aquesta inarestructur as'està treballant a fons en un nou hospital a la ciutat de Qamixli.Nou mesos de treball

La clínica s'ha aixecat mercès a l'esforç de l'ICOR i a Heyva Sor e Kurdistane, la Mitja Lluna Kurda a la que hem fem donatius recollits pel KurdisCat. Així ho indica una placa que s'hi ha col·locat en alemany, anglès i kurd. Hi han participat, els darrers mesos, 170 voluntaris de 10 estats: Alemanya, Eslovènia, França, Líban, Marroc, Palestina, Regne Unit, Síria, Tunísia i Turquia. Han treballat durant quatre mesos. La clínica ja està operativa, després d'una primera fase acabada el mes de novembre i s'han donat per acabats els treballs. La retolació és bilingüe an àrab i kurd.


Qui és l'ICOR?

ICOR és l'acrònim de l'International Coordination of Revolutionary Parties and Organizations. Fou fundada l'any 2010 com a coordinadora de grups d'esquerra revolucionària de tot el món. Defensa la dictadura del proletariat front l'imperialisme. Hi formen part 47 partits polítics marxista-leninistes amb una perspectiva heterogènia però una orientació anti-revisionista. Així, per exemple, hi ha grups maoistes (Partido Comunista (Marxista-Leninista-Maoísta) de Bolívia, Partido Comunista de Colombia – Maoista, Partit Maoista Rus), ortodoxos ( Marxistisch-Leninistische Partei Deutschlands), integradors de diverses sensibilitats marxista-leninistes (Communist Party of Bangladesh) o no pròpiament comunistes com el Kongreya Civakên Demokratîk a Kurdîstanîyên Ewrupa (KCD-E) kurd. A l'estat espanyol l'organització membre és Partido Marxista-leninista (Reconstrucción Comunista) i a Turquia cal destacar tres grups afiliats a l'ICOR: Marksist Leninist Komünist Parti, Bolşevik Parti (Kuzey Kürdistan-Türkiye) i Türkiye İhtilalci Komünistler Birliğ (TIKB).

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada