dimecres, 7 de setembre del 2016

Vaga de fam indefinida de 50 polítics i activistes per posar fi al règim d'aïllament sobre Öcalan


"Exigim que es retiri el règim d'aïllament imposat sobre Öcalan. La nostra vaga continuarà fins que ens puguem reunir amb ell", ha declarat un dels parlamentaris que participarà en el dejuni voluntari.

Mig centenar d'activistes i polítics/ques de Turquia van iniciar una vaga de fam el 5 de setembre, indefinida i irreversible, amb l'objectiu de rebre notícies del líder del Partit dels Treballadors del Kurdistan (Partiya Karkerên Kurdistan, PKK), Abdullah Öcalan, que porta reclòs en règim de aïllament des que el procés de pau entre el Govern turc i els kurds va fracassar l'any passat.

Öcalan, que va ser condemnat a presó en 1999, no ha pogut rebre visites des d'abril de 2015. El líder del PKK porta sense poder veure la seva família des del 2014 i als seus advocats des de 2011. Des del 5 d'abril el govern turc d'Erdogan va prohibir tota comunicació directa amb Abdullah Öcalan a través de les visites regulars legals a la presó-illa d'Imrali. Als seus familiars i advocats els van restringir les comunicacions a un nombre reduït de cartes i trucades telefòniques. Però des del 15 de juliol, el moviment kurd no ha tingut cap notícia d'Öcalan. Selahattin Demirtas, diputat de l'HDP, va denunciar que aquest dia van haver trets a l'illa d'Imrali.

Cinc moviments politicosocials, DTK (Congrés per una Societat Democràtica), HDK (Congrés Democràtic dels Pobles), KJA (Congrés de Dones Lliures, DBP (Partit de les Regions Democràtiques i HDP (Halkların Demokratik Partisi o Partit Democràtic dels Pobles) duen a terme la protesta pacífica a Amed (Diyarbakir en turc), la principal ciutat del Kurdistan del nord, sota ocupació turca. Més de 10 milions i mig de persones han signat demanant la fi de l'aïllament.

Els participants en vaga de fam són els següents: Nadir Yildirim, Selma Irmak, Berdan Öztürk, Dilek Öcalan, Ferhat trob, Ebru Günay, Cengiz Çiçek, Sebahat Tuncel, Gülcihan Simsek, Zeynel Mat, Mehmet Candemir, Uğur Bayrak, Zeki Baran, Murat döner, Leyla Güven, Hasip Yalnıç, Zeynep Karaman, Ceylan Bağrıyanık, Berfin Emektar, Ibrahim Halil Yildirim, Nâzım Hikmet Çalışkan, Abdullah Tarhan, Zeynel Dogan, islam Dağdeviren, Bekir Kaya, Mehmet Ali Tunç, Beritan Tayan, Bayram Demir, Berivan Özlem Kutlu , Yildiz Çetin, Rukiye Eryilmaz, Hassan Gungor, Zelal Abis Birtane, Hayrettin Satar, Hüseyin Çelik, Necmi Dilmac, Bayram Akman, Abdulkadir Çalışkan, Siyamend Yaruk, Arif Akkaya, Abbas Ercan, Arzú Karaman, Elif Haram, Semra Karaduman, Talat Emre, Rifaat Roni, Sinan Ekinci, Nalan Goze, Yusuf Ziya Yavuz, Yusuf Sökmen.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada