dijous, 8 de setembre del 2016

Erdogan acomiada 11.285 mestres kurds de cop

El Ministeri d'Educació turc ha suspès 11.285 mestres per suposat "suport" al Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), segons ha informat avui l'agència de notícies estatal Anadolu. També s'informa que el nombre dels professors que s'espera que augmenti a 14.000 després de la investigació es completi.

"Les persones que tenen funcions en nom de l'Estat i la nació, però estan actuant contra l'estat i la nació no tindran possibilitats de tenir llocs de treball en el sector públic. Per tant, les decisions es prendran en els pròxims 15 dies o un mes ", va dir el ministre de Treball i Seguretat Social Mehmet Müezzinoğlu.

R.T. Erdoğan i el seu partit AKP (Partit de la Justícia i el Desenvolupament) han dut a terme una cacera de bruixes contra les persones que simpatitzen amb el clergue turc Fetullah Gülen des que aquest va denunciar la corrupció del govern d'Erdogan i del propi fill d'aquest.


D'acord amb el decret d'un estat d'emergència publicat l'1 de setembre 50,589 funcionaris públics han estat acomiadats i prohibit la seva col·laboració en qualsevol institució de l'estat:

El Ministeri d'Educació va encapçalar la llista d'acomiadaments amb 28,163 persones -la majoria d'ells professors- acomiadats.

Un total de 7669 agents de policia i gendarmeria 323 van ser acomiadats dels seus càrrecs.

El decret també inclou l'acomiadament de 2.346 del Consell d'Educació Superior, 2.018 del Ministeri de Salut; 1519, de la Direcció d'Afers Religiosos; 829 del Ministeri de Finances i 733 del Ministeri d'Alimentació, Agricultura i Ramaderia.

Abans del decret, 86.000 persones ja havien estat acomiadades o suspeses.

Gairebé 41.000 detinguts i 22.000 empresonats des de l'intent de cop d'Estat en el marc de la purga o caça de bruixes han afectat periodistes, jutges, fiscals, policies i militars, acadèmics, governants i fins i tot un comediant. Malgrat això el silenci de la comunitat internacional o fins i tot la connivència (com la visita de Joe Biden el 24 d'agost o la propera del número u de l'OTAN) deixen mans lliures a Erdogan en el seu cop d'estat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada