dijous, 22 de setembre del 2016

Reobre l'escola més antiga de Kobanê

Aixecada la dècada de 1940 era una institució emblemàtica del cantó autònom kurd. Durant el setge de l'Estat Islàmic, ara fa dos anys, va ser completament destruïda doncs fou utilitzada com a caserna. Està situada prop de la plaça de la llibertat, al centre de la vila. El setge a la ciutat, així com la contraofensiva, es van fer carrer a carrer. Amb un gran esforç s'ha aconseguit reconstruir. Cal recordar que Turquia bloqueja la frontera per Suruç i no hi deixa entrar ciment ni d'altres materials de reconstrucció.

Amb la reobertura de l'escola, ja operativa, i la de la clínica, Kobanê va fent passos cap al seu objectiu. No es tracta de ser herois sinó de viure una vida de normalitat. La prioritat de l'auto administració democràtica de Rojava és posar l'ensenyament com a pedra angular del seu projecte de reconstrucció social.

Aprofitem per donar les gràcies a les persones que han donat suport a aquesta reconstrucció mitjançant la nostra campanya 'La Vuelta al cole en Kobanê' dins de Mi grano de arena. Recordem, tanmateix, que encara manquen escoles a la ciutat i s'hi continuen reconstruint.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada