dimecres, 16 de novembre de 2016

Barzani: Les línies de defensa kurdes anteriors a l'ofensiva de Mossul no són negociables

El president del Kurdistan iraquià ha comparegut avui per aclarir la seva posició al voltant de l'ofensiva sobre Mossul. "No hi haurà negociacions sobre els territoris alliberats per les Forces Peshmerga abans de l'ofensiva de Mossul (...) aquestes àrees seran entregades als locals per a que les defensin i les forces peshmerga hi seran fins allà on sigui possible. No us abandonarem i no permetrem que ningú us torni a atacar".

Barzani ha fet el discurs simbòlicament a Bashiqa, una ciutat recentment conquerida per les forces kurdes tot expulsant-ne a l'Estat Islàmic. El dirigent kurd ha agafat un to èpic: "Les Forces Peshmerga han vessat la seva sang per a alliberar la terra del Kurdistan i posar fi al patiment del nostre poble. IS continuarà essent una amenaça per a la Regió del Kurdistan mentre siguin a Mossul".

Barzani ha defensat la independència del Kurdistan com a solució als problemes actuals. "Volem aconseguir la independència del Kurdistan mitjançant el diàleg amb Bagdad. Sinó podem arribar a una col·laboració real provarem de ser veïns pacífics. Si arribem a una entesa amb Bagdad no caldrà fer un referèndum".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada