dissabte, 26 de novembre de 2016

KJA: A Turquia els cossos de les dones són tractats com un espai a ocupar i governar, intimidar i matar

La portaveu del Congrés de les Dones Lliures (KJA, per les sigles en llengua kurda), Ayla Akat, ha fet públic un missatge des de presó turca, on es troba detinguda injustament, per saludar les dones del món en el Dia Internacional contra la Violència a la Dona (25 de novembre).

En el seu missatge, Akat va recordar la història de les germanes Mirabal i va sostenir que la lluita, que elles van encapçala, avui "es porta a terme en diferents parts del món". El dolor que pateixen les dones, "és la raó de la nostra mobilització i la raó per unir-nos i millorar la nostra lluita".

Akat va afirmar que les dones del KJA no poden separar aquest dia de lluita de la realitat a Turquia, on governa una dictadura, s'empresona a dirigents polítics, els familiars dels presos polítics pateixen i es produeixen violacions i feminicidis, perquè els "cossos de les dones són tractats com un espai a ocupar i governar, intimidar i matar ".

La portaveu va indicar que la lluita de les dones "no pot limitar-se a un dia, una setmana o un mes", sinó que cal resistir "fins al final de la violència contra les dones". Arran d'aquesta lluita, va manifestar Akat, "el sistema patriarcal" ataca les dones.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada