dijous, 10 de novembre de 2016

3 membres de Jabhat al Akrad i Quwat al-Ashair moren en combat contra l'IS al front d'al Bab

Tres milicians de Jabhat al Akrad i Quwat al-Ashair han mort en combats contra l'Estat Islàmic al sud-est de Tell Rifa'at i oest d'al-Bab. Un dels caiguts, de  Jabhat al Akrad, era procedent del poble de Kafr Saghir poble on van tenir llocs els combats. Els altres dos formaven part del'organització tribal àrab Quwat al-Ashair i eren originaris d'Alep. Ambdues milícies són integrades a les Forces Democràtiques de Síria (SDF).
D'altra banda, els grups pro turcs encapçalats pel Free Syrian Army (FSA) avancen, sense combats contrastables, cap a al-Bab. El fet que tota la zona del nord de la ciutat estigui plena de pobles kurds estan provocant una neteja ètnica per part de l'exèrcit turc i els seus auxiliars. El pitjor està per arribar. L'FSA és a 4 quilòmetres de Qabasin, una ciutat de majoria kurda. Fins i tot l'Estat Islàmic havia respectat aquests civils però l'FSA i grups de Llops Grisos, feixistes turcs entrats per Jarablus amb el suport d'Erdogan estan expulsant la població autòctona. Cremen les cases o bombardegen pobles com ara Shûwêha (Shweiyah), Shedar o la zona sota control de les SDF. Ahir fou expulsada, per l'FSA; de casa seva tota persona que for kurda del poble de Susanbat/Sursimba, al nord d'al Bab.

Expulsió, ahir, dels kurds de Susanbat/Sursimbat 

Les forces turques i l'FSA són ara a menys de 10 quilòmetres d'al Bab. Una columna de l'oposició pro turca avança per Uwaylin i l'altra per Qabasin. Les SDF no podran arribar a al Bab donat que es troben a més de 14 quilòmetres. La ciutat es troba envoltada, de fet, pels 4 costats:
- Turcs/FSA: 9 km pel nord
- SDF: 14 km per l'oest
- SDF: 24 km per l'est
- SAA: 11 km pel sud *

* SAA: Exèrcit Àrab Sirià, del govern assadista i exclusivament àrab com diu el seu nom.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada