dissabte, 26 de novembre de 2016

Darrers actes del KurdisCat

El dia 3 de novembre vam inaugurar La Mostra de CineBaix Aquest acte està organitzat en col·laboració amb el KurdisCat, que després de la pel·lícula intervindrà amb Amina Hussein,  i Marc Español. La Mostra ha optat per dedicar al Kurdistan la sessió inaugural amb la projecció de "Gulistan, Land of Roses" de directora Zaynê Akyol fa un retrat íntim i personal d'un grup de guerrilleres kurdes que es preparen per anar al front. Sense dramatismes ni heroïcitats, tan sols la sinceritat d'un grup de dones que han pres consciència que lamentablement la guerra és l'única manera d'aturar l'expansió d'Estat Islàmic i d'obtenir el reconeixement de la seva nació, el Kurdistan.

Divendres 4 de novembre fou el torn de Cardedeu amb una taula rodona en el marc de les Jornades Compromesos amb el Món organitzades per l'ajuntament, Generalitat, KurdisCat, Alternativa, Zaituna i el Consell de Solidaritat i Cooperació de Cardedeu.
Jornades Dones Militars a Barcelona
El 17 de novembre de 2016, a Barcelona, vam participar les Jornades Anuals del Centre Delàs d'Estudis per la Pau. Enguany la seva temàtica era les "Dones militars" i vam debatre les alternatives a l'autodefensa des d'una perspectiva pacifista així com el paper de les dones en conflictes com el kurd o el colombià. Hi intervingué Alba Sotorra.

Amb la Mostra Cine Baix vam organitzar dues sessions sobre el Kurdistan

El dia 24 fou Zerin Baybasin qui va fer una presentació de les YPJ a l'Espai Avinyó de la biblioteca Sant Pau i Santa Creu de Barcelona. El dia abans ens vam reunir amb l'Ajuntament de Barcelona i, en concret, amb la primera tinença d'alcaldia, Gerardo Pisarello, així com els responsables de cooperació i democràcia local. En la reunió vam insistir en la necessitat que Barcelona s'agermani amb Kobanê. El govern municipal ha obert la porta a la proposta i cercarà una fórmula d'agermanament o format similar. Així mateix, des de KurdsiCat, ens vam comprometre a servir de pont per fer arribar l'ajuda humanitària que l'ajuntament té voluntat d'enviar a Rojava seguint la declaració de l'abril.
Reunió amb l'Ajuntament per impulsar la declaració de l'u d'abril

Amb totes aquestes accions pretenem fer arribar el Kurdistan a espais nous, sortir de la marginalitat per tancar la qüestió kurda en cercles dels ja convençuts o de la marginalitat i que sigui un element social en tots els àmbits, de caràcter transversal.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada