dijous, 17 de novembre de 2016

La coalició internacional retira el seu suport a Turquia en l'atac sobre al Bab

El coronel John Dorrian, des de Bagdad, ha confirmat que han retirat les tropes que ajudaven a l'exèrcit turc en la campanya sobre al Bab. Els EUA consideren que Turquia ha actuat de forma unilateral i han deixat de donar suport a les forces d'Erdogan que, suposadament, lluiten contra l'Estat Islàmic al nord de Síria.

"El què ens agradaria és continuar treballant amb ells a desenvolupar un pla on tothom estigués centrat en lluitar contra l'Estat Islàmic. Les nostres forces ja no participen en l'ofensiva sobre al Bab. Ha estat una decisió d'estat". L'aviació de la coalició internacional ha deixat de donar suport, també, a les forces de l'exèrcit turc i els seus auxiliars de l'FSA que, dilluns, van arribar a les portes d'al Bab.
Segons Dorrian els moviments turcs "poden no ajudar". Ankara actua amb agenda unilateral perjudicant a la coalició internacional a l'inrevès de les SDF que han coordinat els seus esforços amb la mateixa, formada per més de mig centenar d'estats.

En taronja la zona conquerida per SDF les darreres hores apropant-se a Qabasin

Ahir, les Forces Democràtiques de Síria, van llençar una ofensiva llampec al nord-oest d'al Bab. Diumenge van començar a avançar sobre Arima, un poble de 2.000 habitants que fa mesos que l'Estat Islàmic usa de barricada front les SDF. Davant la dificultat de prendre-la, dimarts els comandants de les SDF van decidir envoltar-la. La columna nord va realitzar un ràpid avanç durant el dia d'ahir i es va situar a 4 quilòmetres de Qabasin. Aquesta ciutat de majoria kurda està amenaçada per xovinistes turcs i àrabs de l'FSA que ja van atacar la població local kurda el 2013.

Al Bab, amb 100.000 habitants està situada a 30 quilòmetres de la frontera turca. L'Estat Islàmic ha entregat aquest territori a les tropes turques i opositors sirians auxiliars sense combats contrastables i sense baixes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada