dijous, 24 de novembre de 2016

El Parlament Europeu aprova congelar les negociacions d'adhesió amb Turquia

Parlament Europeu ha aprovat avui la resolució RC8-1276/2016. Amb 479 vots a favor, 37 en contra i 107 abstencions. La cambra  dóna suport a la  suspensió "temporal" de les negociacions d'adhesió a la Unió Europea amb Turquia. El motiu són les "desproporcionades mesures repressives" aplicades pel govern d' Erdogan sota l'estat d’excepció que viu el país des de principis d'estiu. 

Erdogan considera que la votació "no té cap valor. Es impossible per a mi acceptar el missatge que pretenen donar. És una mostra de suport a les organitzacions terroristes que campen lliurement per Europa", va dir dimecres  Erdogan. També va assegurar que Turquia defensa molt millor els valors de la UE que alguns dels països membres. 

Sota l’empara de l’estat d’emergència que regeix Turquia des de l’intent de cop d’estat, Erdogan va decretar aquest dimarts l’expulsió de 15.000 funcionaris -la meitat policies- i el tancament de 375 associacions socials i culturals i de nou mitjans de comunicació. Segons el govern, la nova purga és per “vincles amb organitzacions terroristes o per formar part d’una estructura que realitza activitats contràries a la seguretat de l’estat”. 

Els represaliats d’aquest dimarts se sumen als més de 60.000 professors, 23.000 membres de les forces de seguretat, 20.000 militars, 8.000 metges, 6.300 professors universitaris i 3.600 jutges i fiscals que han sigut expulsats dels seus llocs de feina en els últims mesos. A més, Turquia, amb més de 120 periodistes empresonats, ha superat la Xina com el país del món amb més professionals de comunicació a la presó.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada