dijous, 17 de novembre de 2016

Només 12 quilòmetres separen, ara, els cantons d'Efrîn i Kobanê


El comandant Hesen Efrini ha valorat l'operatiu llençat els cinc darrers dies per les Forces Democràtiques de Síria. Envoltar Arima, on s'han atrinxerat desenes d'islamistes, ha estat clau per a avançar cap a Qabasin. Les SDF són a quatre quilòmetres de la ciutat.

Les SDF d'Efrîn, amb l'Exèrcit dels Revolucionaris (Jaish al Thuwar) han aconseguit trencar també la línia defensiva de l'Estat Islàmic a l'oest d'al Bab i han conquerit Halisah. Les darreres 24 hores, amb una ofensiva llampec, les milícies democràtiques han entrat a Qanqawi, Tell Birsha i Zamkah. En total 10 llogarets han estat conquerits segons Efrini. Amb tots aquests moviment només 12 quilòmetres separen ambdues columnes.

Tot i que la distancia no sigui molta, l'arribada de les forces pro turques del Free Syrian Army (FSA) compliquen la unió dels dos cantons. Extremadament. De fet Turquia va envair Síria el 24 d'agost per a evitar aquesta unió. Avui els EUA han retirat el seu suport a un eventual assalt turc sobre al Bab. Ankara decideix hores d'ara si avança amb solitari sobre la ciutat que té més de 100.000 habitants o enfortir-se a Qabasin i tallar el pas a les SDF. En realitat està negociant suports multilaterals del govern rus, sirià i dels EUA abans de bastir una barrera entre els dos cantons.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada