divendres, 25 d’agost del 2017

7 batallons de les Forces d'Elit Sirianes es passen a les SDFSón integrats per àrabs de les tribus locals de Raqqà, bakara i Shuaat* i s'han incorporat, concretament, al Consell Militar de Deir ez Zor. Aquesta milícia ha anunciat avui, precisament, que l'atac contra l'Estat Islàmic a Deir ez Zor "és qüestió de setmanes". Els escindits consideren que Forces d'Elit Sirianes conegudes com a Quwat al-Nukhbath, oficialment Teyyar el Xed el-Suriye tenien una línia poc concreta, sense seriositat i els hi mancava un objectiu clar. Amb aquestes incorporacions les SDF superen els 50.000 membres dels que la meitat són kurds/es i la resta majoritàriament àrabs. En termes militars un batalló està format, com a mínim per 300 militars. Donat que les FES es calcula que estaven integrades per un miler d'efectius, gairebé la totalitat dels seus integrants s'haurien passat a les SDF tot i que no s'ha indicat quina era la mida dels batallons amb tota seguretat no arribaven al centenar de membres fet pel que el terme més adequat seria el de companyies. En aquest cas estaríem parlant de 560 o fins a un miler de milicians.

Les Forces d'Elit Sirianes són l'ala armada del moviment Al-Ghad al-Souri (Síria Demà) encapçalat per Ahmad Jarba. Aquesta milícia va presentar-se el 18 d'abril de 2016 i combat a l'Estat Islàmic al desert de Deir ez Zor establint una base operativa a Abu Khashab, Malihat al-Tharu, Raajan i Umm Madfaa, d'on fou expulsat l'Estat Islàmic.

Jarba va armar la tribu àrab shaitat transportant vehicles des del Kurdistan iraquià. Al-Ghad al-Souri va fundar-se l'onze de març de 2016 amb el lideratge absolut de Jarba, ex president de la Coalició nacional Siriana i membre de la tribu xammar. Jarba viu exiliat a Egipte i ha aconseguit el suport dels àrabs dels Emirats Àrabs Units i del propi Egipte.

Per a saber-ne més:
- Les tribus del Nord de Síria (Informe KurdisCat, febrer 2017)
La policia turca assalta dues seus el moviment opositor sirià Al Ghad
- Al Ghad al Souri dóna suport a la Federació Democràtica del Nord de Síria (10.09.2016)
- Les Forces d'Elit Sirianes s'uneixen a la batalla per Raqqà
- Sanadid i Nukhbath
- Nukhbath ja és al front amb les SDF

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada