dimecres, 9 d’agost del 2017

L'estat espanyol arresta a Barcelona un periodista turc seguint ordres d'Erdogan

Hamza Yalçin, de 59 anys, detingut la setmana passada al pas fronterer de l'aeroport del Prat en virtut d'una ordre de detenció internacional emesa per Turquia. La detenció es va fer dijous passat, dia 3, a la tarda, en compliment d'un mandat de la Interpol, en el moment en què l'escriptor i periodista embarcava en un vol cap a Londres.

Segons l'agència privada de notícies turca Dogan, Turquia va emetre l'abril passat una ordre de detenció contra Yalçin, acusat d'insultar el president, Recep Tayyip Erdogan, per un article publicat a la revista turca "Focus". A més, també l'acusen de "vincles terroristes" amb el grup d'extrema esquerra Front Revolucionari d'Alliberament Popular, per dos articles a la revista "Odak".
Yalçin resideix a Suècia des del 1984. Viu al sud-oest del país i ha treballat com a professor i com redactor en cap de la revista Odak Dergisi, d'orientació socialista. Ha estat vinculat a Amnistia Internacional i l'organització d'autors sueca Författarförbundet.

El Ministeri d'Exteriors suec només ha confirmat la detenció d'un ciutadà del seu país, sense especificar que es tracti de Yalçin.

Petició on line per demanar el seu alliberament (és empresonat a Can Brians).

Font: CCMA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada