dijous, 17 d’agost del 2017

Una part de les Forces d'Elit Sirianes es passa a les SDF

Segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans (SOHR per les sigles en anglès), han sorgit notables desavinences dins de les Forces d'Elit Sirianes (Quwat al-Nukhbath, pel seu nom en àrab). En concret la facció anomenada Grup de Joves Al-Baggarah s'ha desmarcat de la direcció oficial vinculada al partit Al-Ghad Al Souri (Moviment de la Síria de Demà) d'Ahmad Al-Jarba. Es tractaria, sempre segons l'organització amb seu a Londres però una extensa xarxa d'informadors a Síria, de 300 combatents.

La facció de Iàsser Al-Dahla, fill del cap de la milícia tribal Brigada Zei Qar, va entrar a les Forces d'Elit el maig. Al Dahla és conegut per haver perdut un germà en lluita contra l'Estat Islàmic (IS) i haver protagonitzat una emboscada contra l'IS que va acabar amb la mort d'un dels comandants a de l'IS a la zona. Posteriorment van iniciar negociacions amb una de les milícies de les Forces Democràtiques Sirianes (SDF), en concret el Consell Militar de Deir ez Zor. Les Forces d'Elit, mantenen una aliança amb les SDF però no han volgut integrar-s'hi. Col·laboren en la batalla d'Ar Raqqà però hi ha hagut acusacions de que no han mantingut posicions i han hagut de ser rellevats.

La setmana passada Al-Dahla va trencar amb les Forces d'Elit acusant-les de corrupció i la negativa d'Al-Jarba a participar de forma clara en la batalla de Raqqà i reservar-se en una de futura a Deir ez Zor.  Curiosament el Consell Militar de Deir ez Zor està implicat plenament en Raqq.

Per a saber-ne més:
 - Les Forces d'Elit Sirianes s'uneixen a les SDF en la campanya de Raqqà
La Brigada Quwat al-Nukhbath ja és al front amb les SDF

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada