dijous, 10 d’agost del 2017

Les 4 fases de la campanya 'Ira de l'Eufrates' de les SDF


Fins al moment, la campanya 'Ira de l'Eufrates' de les Forces Democràtiques Sirianes (Syrian Democratic Forces, SDF) ha consistit de quatre fases. L'actual va iniciar-se el 13 d'abril i encara està oberta.

Fase 1. Durant la primera fase de l'Ira de l'Eufrates, que va començar el 6 de novembre de 2016, les SDF van alliberar aproximadament 550 km² al nord de Raqqa. Mig centenar de localitats van ser conquerides.

Fase 2. El 10 de desembre de 2016, lSDF va posar en marxa la segona fase de l'ofensiva, durant la qual es van capturar 2.144 km² a l'oest d'ar-Raqqaà, la capital siriana de l'Estat Islàmic. Fins a 110 localitats van passar a mans de les SDF.

Fase 3. El 4 de febrer de 2017, les Forces Democràtiques Sirianes van llançar la tercera fase de l'Operació : van alliberar a desenes de pobles a l'est d'ar-Raqqà de mans dels gihadistes IS. En aquest cas es va expulsar els gihadistes de 640 km2 de Síria matant 272 membres de l'IS. En aquest cas 37 pobles i 112 llogarets foren arrabassats als islamistes.

Fase 4. Iniciada el 13 d'abril ha consistit, fins ara, en la conquesta de la Vall de Jalab i la ciutat i presa de Tabqa. El 4 de juny, les DF capturaren la presa del Baas en la seva totalitat i donaven per acabada aquesta fase.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada