dimecres, 30 d’agost del 2017

Mor en combat el Comandant General del Consell Militar de Manbij, Adnan Abu Amjed


Adnan Abu Amjed (Emced), el Comandant General del Consell Militar de Manbij, ha caigut mort el 29 d'agost en els combats de la batalla de Raqqà. La milícia que dirigia va incorporar-se a la lluita per Raqqà com a integrant de les Forces Democràtiques Sirianes (SDF) i com a agraïment de les forces que havien lluitat per alliberar Manbij.

Amjed, farmacèutic de 39 anys, va substituir al molt estimat Abu Leyla, comandant de la seva milícia i caigut les primeres setmanes de combats per Manbij. La seva figura va estar vital per a la reconstrucció militar, social i política de Manbij i deixarà un buit difícil de cobrir.

Fundat el 2016 el Consell Militar de Manbij ha passat de ser una milícia auxiliar a gestionar autònomament una de les ciutats més potents del nord de Síria i la seva regió. Adnan Abu Amjad, un líder amb carisma i tacte, havia estat clau en aconseguir que, una zona pluricultural com Manbij passés la transició de l'Estat Islàmic a un govern autònom democràtic sense ni un sol incident i havia aconseguit que la convivència entre àrabs i kurds més que de tolerància fos de cooperació.
Comunicat traduït al castellà llegit per Adnan Abu Amjed (KurdisCat, agost 2016)
Entrevista a Adnan Abu Amjed (KurdisCat, febrer 2017)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada