dijous, 30 de novembre del 2017

Neteja ètnica dels xiïtes àrabs a Tuz Khurmatu: milers de cases kurdes confiscades, saquejades o incendiades

Moltes cases dels barris kurds de Tuz Khurmatu han estat saquejades, cremades i bombardejades, o se les han apropiat els grups paramilitars xiïtes d'Hashd al-Shaabi. El corresponsal de guerra de Rudaw, Hunar Ahmad, i el càmera Mohammed Jawhar, van documentar la destrucció generalitzada a la ciutat de diversitat ètnica. És el primer informe d'investigació dels mitjans kurds des que la ciutat va caure a les forces iraquians i milícies xiïtes el 16 d'octubre. I les conclusions són horribles.

Aproximadament 3.000 cases semblen haver estat confiscades. Pintades xiïtes turcomanes es troben a les parets. Unes 2.000 cases han estat saquejades. S'han incendiat unes 400 cases i més de 50 han estat, literalment, bombardejades. Tot plegat tenint en compte que a la ciutat no hi va haver combats doncs les forces kurdes es van retirar. La premsa kurda té prohibit accedir-hi en un nou acte de supremacisme racista.

No només els kurds són víctimes de l'odi xiïta. Els crims d'odi s'estenen també a la comunitat àrab de confessió sunnita i uns 90 dels seus membres haurien estat executats. Hashd al Shaabi actua exactament com l'Estat Islàmic però enlloc de fer-ho com a sunnita ho fa des del prisma xiïta. Com va passar amb l'Estat Islàmic va caldre anys de denúncia prèvia per a que la comunitat internacional fos conscient del perill. Al basar de Halwest, per exemple, els islamistes han cremat 180 botigues pertanyents a membres de l'ètnia kurda o bé a xiïtes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada