dimarts, 12 de febrer del 2019

El Consell de Dones de l'HDP aprova una declaració per posar la dona al centre de les eleccions localsL'HDP (Halkların Demokratik Partisi, Partit Democràtic dels Pobles) va presentar a Amed, ahir, una declaració feminista sota el lema "Juntes ens comprometem, i som conscients, juntes anem a construir!". La declaració va fer èmfasi en el sistema ecològic, femení llibertari i copresidencial. El partit aposta per fer front al model social centrat en els homes, excessivament centralitzat i autoritari sigui quin sigui el govern de torn. El Consell de la Dona de l'HDP va escoltar el text de la declaració llegit per Dilan Dirayet Taşdemir.

"Al llarg de la història, tots els poders s'han construït sobre la incorporació de la discriminació de gènere. Però aquesta història també és la història de les lluites i guanys d'igualtat i alliberament de les dones. Com a hereves d'aquesta història de lluita per les dones d'avui triem la nostra pròpia declaració, el nostre full de ruta per als governs locals".

L'HDP considera prioritari "incloure les dones en totes les posicions de presa de decisions" i reconeixen "la inspiració que prenem de l'experiència del moviment d'alliberament de les dones del món i la revolució emergent de les dones al Kurdistan sirià".

"L'orientació del nostre sistema de copresidència, els centres de dones, els refugis per a dones, els hàbitats de les dones, mercat de treball de les dones, els departaments de política de les dones" són mesures concretes posades en marxa pel partit per fer front al model islamista de l'AKP d'Erdogan que situa a la dona com un element subsidiari dels homes i elimina les dones de la zona de treball o dels mitjans de comunicació.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada