dimecres, 3 de juliol del 2019

Una mare kurda, amb un fill de 4 anys, condemnada a mort per l'Iran, per matar el seu assetjadorHa estat empresonada durant set anys a la presó central de Sanandaj, capital de la província del Kurdistan iranià. La pena de mort va ser confirmada el 24 de juny de 2019 per Soghra Khalili, empresonada a la presó central de Sanandaj (Sne) al Kurdistan iranià (Rojhelat).

Soghra Khalili va néixer el 1983, al poble de Bisaran, prop de la ciutat de Sarvabad, al Kurdistan d'Iran. Ha estat a la presó des del 5 de juny de 2012, per assassinat. Omid Badri, espòs de Soghra Khalili, va dir en aquest sentit: "El veredicte de mort es va emetre el 2015, però l'assassinat que la meva dona va cometre va ser en defensa de la seva dignitat. Hi havia un home que va molestar-la i la va assetjar. Els residents del nostre poble saben que la víctima va assetjar a diverses altres famílies de la mateixa manera i va pressionar a altres dones casades. Ali (la víctima) no va deixar a la meva dona sola, mentre era una dona casada. Finalment, la meva dona es va cansar i el va apunyalar fins a la mort. "

Badri va dir sobre el seu fill: "La meva dona ha estat set anys a la presó. Té un fill de 4 anys que viu amb ella a la presó ... Tenim un altre fill que ja té 14 anys. Queden dos mesos per a l'aplicació del veredicte, si no paguem els diners de la sang, Soghra serà executada. Hem de rebre ajuda de gent benevolent ".

Les lleis internacionals desaconsellen l'emissió de penes de presó a les dones a causa del seu paper com a mares i cuidadors. La regla 61 de les Regles de les Nacions Unides per al tractament de dones prese per a dones infractores (les regles de Bangkok) diu: "Quan es condemnen a les dones delinqüents, els tribunals tindran el poder de considerar factors mitigadors com la falta d’història penal i la no severitat relativa i la naturalesa de la conducta delictiva, a la llum de les responsabilitats fetes per les dones i els antecedents típics. "

Fins ara, vuitanta-nou dones han estat penjades durant el mandat de Rouhani. Fatemeh Nassiri va ser l'última dona que va ser penjada juntament amb un home el 19 de juny de 2019 a la presó de Gohardasht a Karaj.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada