dijous, 18 de juliol del 2019

EUA anuncia que donarà 500.000 € per reformar el principal santuari yezidi

El temple de Lalish, el lloc més sagrat de la minoria religiosa yezidi (Ezidi) és situat al Kurdistan iraquià. L'enviat de Washington a l'Iraq ha anunciat avuique els Estats Units proporcionaran assistència de 500.000 dòlars als esforços per renovar-lo. L'ambaixador nord-americà a Iraq, Matthew Tueller, al costat del cònsol general a Erbil, capital del Kurdistan del Sud, Steven Fagin, han fet l'anunci durant la seva visita al temple.

"Un equip de la Universitat de Pennsilvània dirigirà aquest projecte en col·laboració amb socis locals, ja que el projecte és coherent amb el nostre desig d'ajudar a protegir el valuós llegat cultural d'Iraq.
"Aquest treball garantirà que les delicades reformes estructurals i les obres arquitectòniques es puguin iniciar immediatament, no només per millorar el temple, sinó també garantir la seva longevitat durant els propers anys". La comunitat yezidi du sis mesos sense guia espiritual, Mir, després de la mort del darrer Tahsin Saeed Beg als 74 anys.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada