dilluns, 20 de juliol de 2020

La policia turca ataca la concentració de record de la matança de Suruç de fa 5 anys

La policia ha atacat les concentracions d'Ankara i d'Istanbul convocades per la Federació d'Associacions de Joves Socialistes, l'entitat víctima de l'atemptat de Suruç del 20 de juliol de 2015. La policia turca no ha permès una concentració de repulsa pel tercer aniversari de l'atemptat de Suruç (Pirsûs en kurd). Considera que "no està permès per la governació". La gent, que portava una pancarta llegint "Justícia per Suruç, justícia per a tothom", cantava consignes quan van ser atacats per la policia amb gas lacrimogen. Els policies van arrossegar als manifestants a terra, van maltractar-los. Hi ha hagut desenes de detinguts.

La diputada Musa Piroğlu també es va veure afectada per la violència policial quan va reaccionar davant la repressió. Es va impedir als periodistes que cobrien l'escena de fer el seu treball.
A Istanbul, els membres de la iniciativa Famílies de Suruç i les organitzacions juvenils van ser atacades per la policia quan pretenien iniciar una marxa per recordar als 33 joves assassinats i 104 ferits a la massacre de Suruç. La policia tampoc va permetre la reunió atacant la massa amb gasos lacrimògens i bales de goma.

Per a saber-ne més:
- L'atemptat més sagnant a Turquia en dècades: contra el centre kurd a Suruç
- Vídeos dels actes

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada