dimecres, 22 de juliol del 2020

Un tribunal turc dictamina que la bandera del Kurdistan no és propaganda del Partit dels Treballadors del Kurdistan
Un tribunal turc va dictaminar dimarts que les fotografies de la bandera del Kurdistan no serien considerades propaganda del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) . La sentència segueix les demandes presentades el 2018 contra l'arqueòleg Ahmet Kınay per acusació de "fer propaganda del PKK".

Les fotografies de Kınay amb bandera del Kurdistan en un esdeveniment a la província de Van el 2015, que es van publicar a les plataformes de xarxes socials, incloses les de Rudaw, es van presentar com a proves del cas.

La bandera del Kurdistan no era un símbol polític ni militar, sinó històric. El tribunal de Wan també va assenyalar que el govern regional del Kurdistan era una estructura legítima reconeguda per la Constitució iraquiana i que s'hauria de separar del PKK.

Les publicacions de Kınay no eren esforços per dur a terme "propaganda per a una organització, per legitimar o elogiar qualsevol mètode amenaçador o violent, ni per fomentar l'ús d'aquests mètodes", va sentenciar el tribunal.

Sobre el PKK:
Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK)
http://kurdiscat.blogspot.com.es/2014/02/els-partits-kurds-de-turquia.html
http://kurdiscat.blogspot.com.es/2013/09/celebrat-lonze-congres-del-pkk.html

Per aconseguir banderes kurdes: Basar Kirin
 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada