divendres, 22 d’abril del 2022

Actualització de l'operació especial turca al Kurdistan iraquià: HPG assegura haver abatut 2 drons turcs

En el transcurs de la invasió turca del Kurdistan del Sud, 41 soldats han mort i dos drons abatuts en 24 hores, segons les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG). Cinc guerrillers han estat morts fins ara en els atacs d'ocupació de l'exèrcit turc a les regions del Zap i Avaşîn al sud del Kurdistan, que van començar diumenge 17 d'abril al vespre. En les darreres 24 hores, 41 soldats de l'exèrcit turc van morir i cinc més van resultar ferits, va dir. Dos drons van ser abatuts pels guerrillers. a la regió d'Avaşîn i Zap. “Les nostres forces continuen duent a terme accions reeixides i efectives contra l'operació d'ocupació al Zap. Els ocupants no esperaven aquesta resistència de la guerrilla i es troben en estat de xoc. Han patit nombroses baixes i la lluita continua. Així mateix, els bombardejos i els moviments d'avions de caça sobre els nostres territoris continuen ininterrompudament. L'estat turc intenta cobrir les seves pèrdues difonent informes de guerrillers assassinats als seus mitjans especials de guerra. Aquests informes són completament falsos i no es corresponen amb la realitat", van explicar les HPG.

D'altra banda l'exèrcit turc ha llençat atacs amb drons i bombes contra vehicles de les Syrian Democratic Forces (Forces Democràtiques Sirianes, SDF) a diversos indrets del Kurdistan de Síria (Rojava). En especial el 21 d'abril on van assassinar 3 milicianes de les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ). Aquest matí ha bombardejat el centre de la ciutat de Kobanê.

Un altre front, a l'interior de Turquia, s'ha obert. Com ja va advertir el membre del Comitè Executiu del PKK, Duran Kalkan. Les darreres hores s'han produït diversos atacs contra interessos turcs a zones urbanes. Şervan Tigris, de l'HBDH (aliança armada de l'esquerra turca) ha comunicat: "Vam colpejar la policia amb granades a Amed/Diyarbakır. El 21 d'abril la nostra milícia va dur a terme una acció contra la policia. El govern feixista, que es basa en el colonialisme per als pobles del Kurdistan i l'explotació per als treballadors de Turquia, hauria de saber que estem estenent la guerra per tot arreu. Per la llibertat dels pobles, l'alliberament dels treballadors, destrossem l'Operació Bloqueig de l'Urpa amb el martell de la revolució". A Istanbul la matinada del 21 d'abril era atacada a "Fundació de la Joventut Turca", liderada pel feixista MHP i l'islamista AKP, que formen el govern turc. Türkiye Gençlik Vakfı té com a objectiu de "elevar una generació religiosa" a Turquia i ocupar el Kurdistan. Segons l'islamista Süleyman Soylu, ministre de l'interior turc, l'acció de Bursa fou duta a terme pel maoista pro albanès MLKP (Partit Comunista Marxista-Leninista) integrat a l'HBDH. L'atac a Istanbul l'ha atribuït al  Partit Comunard Revolucionari / Forces Unides de la Llibertat (DKP / BÖG). El Devrimci Komünarlar Partisi, també integrant de l'HBDH, fou fundat el 2016 i dos anys després es va dividir en la facció DKP/Birlik i DKP/BÖG ambdues afiliades a l'HDBH però la primera considerant-se renovadora. Les tres organitzacions citades formen part del International Freedom Battalion/Tabûra Azadî ya Înternasyonal; batalló internacionalista a Rojava.Nota de KurdisCat: 

Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) i Yekîneyên Jinên Azad ên Star (Unitats de Dones Lliures-Ishtar, YJA-Star) són les ales militars del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) al Kurdistan de Turquia. L'operació militar turca, però, es desenvolupa a les seves bases al Kurdistan de l'Iraq a Avaşîn i Zap.

Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) és la milícia femenina kurda de Síria de les Syrian Democratic Forces (Forces Democràtiques Sirianes, SDF).

 

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada