divendres, 22 d’abril del 2022

El govern d'Assad manté el bloqueig als barris kurds d'Alep des de fa més d'un mes

Els residents dels barris de Sheikh Maqsoud i Ashrafiyeh a Alep lluiten per assegurar els seus bàsics, i sobretot el pa, a causa del setge aclaparador que han estat imposats per les forces del govern sirià durant més d'un mes. El 13 de març, la 4a Divisió Blindada, afiliada al govern, va imposar un setge als dos barris, evitant que hi entrés farina, medicaments i combustible, deixant els residents en condicions penúries.

L'any passat, Damasc va posar mesures estrictes als barris d'Alep, restringint l'entrada de subministraments mèdics i de gasoil a aquestes zones, segons els residents. Els residents asseguren que l'assetjament del govern ha augmentat, fent que els que entren i surten dels barris esperen llargues hores, imposen forts impostos a l'entrada dels articles i revisen els carnets d'identitat repetidament.

Els residents dels barris assetjats tenen por de portar grans quantitats de diners, per por de ser confiscats als punts de control. Fins ara, no hi ha indicis de solució, ja que els punts de control del govern no han aclarit el motiu del setge més que dir que són ordres emeses per autoritats superiors. La 4a Divisió Blindada va dir que va permetre l'entrada dels materials esmentats als dos barris, fet que va provocar que els dignataris dels clans sortissin el 14 d'abril i neguessin el que van qualificar de "reclamacions".

Els dos barris assetjats, que són habitatges per a 25.000 famílies, pateixen l'escassetat de molts mitjans de vida bàsics i els preus elevats. Els barris occidentals de Sheikh Maqsoud i Ashrafiyeh estan separats dels altres barris d'Alep per tres controls de seguretat del govern; Ashrafiyeh, Awared i Maghsalat al-Jazira.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada