dissabte, 9 d’abril del 2022

Dos presos polítics de l'extrema esquerra turca en dejuni ja fa més de 3 mesos demanant un judici just

Sibel Balaç fa 104 dies que fa dejuni. Gökhan Yıldırım, es troba a la presó de tipus F número 1 de Tekirdağ, ha estat en vaga de fam fins la mort durant 98 dies. Tots dos presos demanen que s'acabi les vulneracions dels seus drets i un judici just. La salut dels presos empitjora. Els presos van escriure en la seva petició al Ministeri de Justícia que volen que es compleixin les seves demandes. Estan condemnats per formar part del Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C, Partit Revolucionari per a l'Alliberament del Poble-Front). Aquest moviment és seguidor de la teoria de la Millî Demokratik Devrim (Revolució Nacional Democràtica, MDD) turca, una doctrina eclèctica entre el maoisme i el kemalisme.

Sibel Balaç des del el 19 de desembre de 2021


Sibel Balaç va patir exili i mobbing mentre donava classes a nens amb trastorns mentals. Balaç va ser detinguda el desembre de 2018 amb l'acusació de "pertinença a una organització terrorista" i condemnada a més de 8 anys de presó, al·legant que donava suport a la Resistència Yüksel, que va començar a Ankara després que centenars de milers de treballadors públics fossin acomiadats per Decrets estatutaris . Mentre la seva sentència va ser aprovada per l'Audiència, Balaç demana un "judici just" en el seu expedient pendent al Tribunal de Cassació. Sibel Balaç va iniciar la vaga de fam el 19 de desembre de 2021.

Gökhan Yıldırım des del 25 de desembre de 2021

Gökhan Yıldırım també va ser condemnat 46 anys per càrrecs com ara "pertinença a una organització terrorista", "lesions intencionades", "danys a la propietat". Yıldırım està detingut a la presó número 1 de Tekirdağ des del 2016. Totes les condemnes menors de 5 anys, que va rebre per separat, van ser confirmades pel Tribunal d'Apel·lació. Dos expedients amb condemnes superiors a 5 anys es troben en fase del Tribunal Suprem. Yıldırım va protestar perquè no es va dur a terme un judici just i va iniciar una vaga de fam el 21 de desembre de 2021. Yıldırım, la demanda de la qual no es va acceptar un judici just, va convertir la seva protesta en un dejuni de la mort el 25 de desembre.


Gökhan Yıldırım va enumerar les seves demandes a la seva carta de la següent manera: “Les penes donades per les declaracions de testimonis i confessors secrets s'han de revertir; cal suprimir els càstigs per als que lluiten contra la corrupció del poble; per tant, la condemna de 46 anys contra mi hauria de ser anul·lada; la lluita del nostre poble pels drets, les llibertats i la justícia no s'ha de veure obstaculitzada; els presos malalts han de ser alliberats; s'hauria de canviar la llei d'execucions agreujades a favor dels presos; S'ha de posar fi a l'opressió i la usurpació de drets als presos”.

Les famílies de TAYAD (Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği) i els Consells de Resistència estan fent declaracions de premsa davant dels jutjats d'Istanbul i Ankara per cridar l'atenció sobre el Dejuni de la Mort. A més, criden a la gent a ser sensible amb els adhesius i cartells que fan. Les famílies que van dur a terme una acció de col·locació de taüts davant l'Institut de Medicina Forense d'Istanbul i el Ministeri de Justícia a Istanbul i Ankara van ser detingudes. A més dels testimonis secrets, confessors i col·laboradors que l'Estat ha utilitzat àmpliament com a eina d'atac darrerament i pels quals han estat empresonats durant llargs anys, les condemnes donades amb els informes elaborats per la policia s'han de retirar immediatament. 
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada