dijous, 28 d’abril del 2022

Dos comandants mercenaris pro turcs ferits a Efrîn, Kurdistan de Síria

Un comandant del cos dels Al-Rahman Corps (Legió d'Al-Rahman) va resultar greument ferit ahir al matí per un artefacte explosiu improvisat connectat al seu cotxe al barri d'Al-Ashrafiyah a Efrîn, va informar l'Observatori Sirià dels Drets Humans (SOHR) amb seu al Regne Unit. La Legió d'Al-Rahman, de Ghouta Oriental, prop de Damasc, va combatre el govern d'Assad fins que es va traslladar al nord-oest de Síria el 2018 després d'un acord amb el govern sirià i amb suport turc.

Un comandant de la facció de la Divisió Al-Hamza, recolzada per Turquia, també va resultar greument ferit aquest dimarts 26 en un intent d'assassinat per part de tiradors no identificats en motos a la carretera de Tiranda, al camp d'Afrin, segons l'informe SOHR. La Divisió Al-Hamza del Free Syrian Army va fundar-se a Hasakah (ara sota control de les YPG) per opositors a Assad i va rebre suport dels EUA per lluitar contra Estat Islàmic. El 2017 va ser captada per l'Exèrcit Nacional Sirià finançat per Erdogan i va participar en l'ocupació d'Efrîn amb 2.000 efectius. Alguns han marxar a Líbia com a mercernaris. Hamza ha estat acusada de brutalitats i l'any 2020 hi va haver protestes civils exigint la seva retirada d'Efrîn on desenvolupa funcions de màfia.

Les faccions recolzades per Turquia ocupen Efrîn des del març de 2018, quan l'exèrcit turc va llançar una ofensiva transfronterera contra les Unitats de Protecció del Poble Kurd (YPG).

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada