dijous, 28 d’abril del 2022

La via ecològica, fonament del paradigma del moviment nacional del Kurdistan

El sistema de modernitat capitalista, enemic de l'economia i l'ecologia, ha arribat avui a tal nivell que fins i tot els aliments i les begudes produïts a través de l'agricultura estan fora de la naturalesa i han provocat una crisi de salut social i humana. Davant d'aquest caràcter egoista i antisocial del sistema de modernitat capitalista, el camp de refugiats Màrtir Rustem Cudi (Mexmûr), vol respondre a la societat amb els seus projectes ecològics i tornar a la comunitat. entra a la teva vida natural i ecològica.

Medeni Ilhan, (a la fotografia treballant) refugiat al camp afirma: "El sistema dominant actual ha causat grans danys a la natura i als humans. Les plantes i els ocells existents es juguen amb la seva genètica i les plantes es produeixen amb hormones. Això també té un gran impacte en la societat i les persones. "Les teules s'han fet malbé i la gent no en pot tornar a aprofitar. Els aliments i les begudes hormonals han provocat canvis sorprenents en el físic humà. La gent era molt grassa i obesa. Ha causat grans danys al cos, l'ànima i el cos. El primer pas és formar un grup i implicar-se en la feina”.

Îlhan va començar a treballar amb el mètode de permacultura, un dels mètodes més productius que s'utilitzen actualment al món, dient: “Hem fet algunes investigacions sobre la situació, com podem desenvolupar l'agricultura i la producció en aquest clima. També proporcionar aigua en un clima tan sec. En aquest context vam començar a cultivar a la nostra pròpia terra, de tres maneres. El primer mètode és normal per a tothom. Un segon mètode actiu també s'utilitza com un dels mètodes a Àfrica. Perquè la seva zona també és seca. Un altre mètode era conrear els cultius sota nilons i cartrons. Com a resultat, vam trobar que el mètode tenia més èxit. La gent regava els seus camps cada dia, nosaltres els regàvem un cop cada 10-15 dies a la setmana. Com que vam utilitzar els tres mètodes, sempre vam controlar i, segons aquesta tenda, va sortir un resultat així". A causa de la manca d'aigua, Îlhan ha construït una presa de terra al jardí i també una piscina amb bidons d'aigua per recollir aigua. Va recollir pebrots, api, mongetes vermelles, mongetes negres, julivert, cebes i moltes altres verdures i herbes.

Com a comunitat, volem produir, i distribuir a la gent sense necessitat de sortir al carrer. Produeix hortalisses i verdures comestibles des de dins. Perquè els que vénen de fora no estan sans. S'estan utilitzant productes químics per augmentar la productivitat i la productivitat". En paraules del líder popular kurd Abdullah Öçalan "El que ens salva és la nostra veritable connexió amb la natura".

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada