dimarts, 26 d’abril del 2022

Internacionalista basc a Rojava: 'Hi ha hagut moltes revolucions, però aquesta revolució se sent diferent'

El jove internacionalista Baran va transmetre els seus sentiments i pensaments sobre la revolució de Rojava desplaçat a Rojava (Kurdistan de Síria) ha afirmat "No és fàcil explicar què vol dir estar a Rojava. No hi ha paraules que li facin justícia. Si realment voleu sentir i entendre què significa estar a Rojava, hauríeu de venir aquí. Has d'estar amb la comunitat, les seves forces armades, per entendre què passa aquí. Molts de nosaltres lluitem cada dia per viure una vida lliure, però no és fàcil.
Aquí estem construint aquesta vida lliure no només teòricament, sinó pràcticament. Realment volem una vida lliure. Les paraules no són suficients per descriure com van establir això i les amistats establertes entre les persones. Continuen desenvolupant-se gradualment, i veuen la vida comunitària, la vida lliure. Crec que el que va passar aquí no havia passat mai abans a la història.

Hi ha hagut moltes revolucions, però aquesta revolució se sent diferent. Són atacats per l'estat turc, l'Iraq, l'Iran i Síria, així com per les potències europees. Però aquesta gent es resisteix, construint la seva vida lliure cada any.

Llavors és molt important que els internacionalistes vinguin aquí per veure i entendre realment què està passant. És molt important reconèixer i promoure la revolució i la vida lliure a Europa, Amèrica Llatina, Àsia, Àfrica i la resta del món. Per això faig una crida a tots els joves perquè vinguin aquí per conèixer i entendre la revolució de Rojava”. 

Declaracions en basc

ÖZEL – BASK Ülkesinden Rojava’ya – “Rojava devrimini anlamak için burada olmak gerek”

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada