diumenge, 24 d’abril del 2022

Fatma Altınmakas va denunciar el seu marit per maltractaments però no li van proporcionar un traductor al kurd i va ser assassinada per ell

Fatma Altınmakas, que vivia al poble de Qêranlî (Gölağılı) al districte de Malazgirt de Muş i tenia 6 fills, va presentar una denúncia penal a l'estació de gendarmeria de Konakkuran el 12 de juliol de 2020 al·legant que va ser violada i amenaçada sistemàticament per Sinan Altınmakas, el germà de Kazım Altınmakas, amb qui està casada. Després de la denúncia, Sinan Altınmakas va ser detingut, però va ser posat en llibertat pel jutjat al qual va ser remès amb una sol·licitud de detenció, per "les proves actuals de l'expedient, la residència fixa del sospitós, la manca de possibilitats d'ocultar l'evidència".

L'audiència del cas de Kazım Altınmakas, que va assassinar Fatma Altınmakas el 14 de juliol de 2020 després de queixar-se de la violació que va patir a la família al districte de Malazgirt de Muş, se celebra al Tribunal Penal Superior de Patnos el 26 d'abril. "El crit silenciós de Fatma, que va desaparèixer a les portes de l'estat abans de ser assassinada, dient:" El meu cunyat m'està violant, no marxarà. A la comissaria on va anar, no es van complir els requisits de la Convenció d'Istanbul vigent en aquell moment* i no va rebre la sol·licitud de Fatma amb un traductor kurd. Després de la seva mort, totes les dones van sentir la veu de la seva queixa de que no podia parlar en la seva llengua materna."

* El govern turc format per islamistes (AKP) i neofeixistes (MHP) n'ha derogat la vigència


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada