dimecres, 20 d’abril del 2022

Milad Jafari, kurd de 25 anys, assassinat per la policia iraniana a un centre de detencióUn jove kurd detingut per la policia iraniana per càrrecs "relacionats amb drogues" a Teheran el 7 d'abril, ha perdut la vida de manera sospitosa en un centre de detenció policial. La família de Milad Jafari, de 25 anys, de Kermanshah, a l'oest de l'Iran, va afirmar que el seu fill havia perdut la vida a causa de la "tortura".

"Milad Jafari va ser arrestada violentament per agents del Departament d'Investigació Criminal el 7 d'abril, juntament amb un amic anomenat Omid, a la intersecció d'Afsarieh a Teheran. Uns dies després, després de repetides seguiments per part de la família, el departament de medicina forense de Kahrizak, Teheran [província], va trucar a la família i els va demanar que anessin allà i rebin el cadàver”, va dir un familiar del jove a una entrevista amb la Xarxa de Drets Humans del Kurdistan (KHRN).

La font va afegir que al departament de medicina forense li van mostrar fotografies del cos de Jafari al seu pare, i se li va dir que el jove havia perdut la vida per diversos motius com el "suïcidi" i la "caiguda d'altura" durant la seva detenció. No obstant això, a les fotos es van poder veure marques de contusions al cos i sagnat a la cara.

També es va dir a la família que el cos del seu fill havia estat traslladat al departament de medicina forense de Kahrizak el 8 d'abril. Però la policia va dir que el jove va perdre la vida l'11 d'abril. La família de Jafari es va negar a prendre el cos fins que van rebre els resultats de l'autòpsia, ja que la causa de la mort del seu fill no estava clara.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada