dimarts, 26 d’abril del 2022

14 turcs neutralitzats, 1 helicòpter d'atac i 1 dron impactat


Les Hêzên Parastina Gel
(Forces de Defensa Popular, HPG) i Yekîneyên Jinên Azad ên Star (Unitats de Dones Lliures-Ishtar, YJA-Star) va anunciar el balanç de la guerra entre el 17 i el 24 d'abril. A l'emissió, els guerrillers que van dur a terme 152 accions van castigar 218 invasors. L'estat turc invasor, que va patir grans pèrdues, va tornar a cometre crims de guerra i va utilitzar armes químiques. La guerrilla va atacar diumenge 24 amb míssils una base turca dins de l'Iraq (a la imatge assenyalada en un cercle).


En les darreres 24 hores han anunciat que 14 invasors turcs "van ser castigats, 1 invasor va resultar ferit, 1 posició va ser destruïda, 1 helicòpter d'atac i 1 dron van ser impactats". La milícia armada afirma “Les nostres forces estan infligint forts cops a l'exèrcit turc invasor fent accions efectives amb equips guerrillers mòbils. L'exèrcit turc invasor, incapaç d'avançar davant les nostres forces que mostren una resistència històrica a les posicions de batalla, continua cometent crims de guerra mitjançant l'ús intensiu d'armes químiques. Malgrat tots els mètodes de guerra bruta de l'estat colonial turc, la Guerrilla de la Llibertat del Kurdistan, que és portadora de l'esperit d'abnegació, desenvolupa cada dia la seva resistència històrica amb la perspectiva de la victòria i frustra els atacs dels invasors amb la seva rica guerrilla. tàctiques.

Des del front, les guerrillers de les YJA-Star Avestan Xabûr i Ronahi Herekol (a la fotografia encapçalant aquest article) van dir: "Mai permetrem la invasió oposant-hi amb totes les nostres cèl·lules. Com a guerrilleres per la llibertat del Kurdistan, ens oposarem a l'ocupació amb totes les nostres cèl·lules i mai deixarem passar l'ocupació. Tothom entre els 7 i els 70 anys hauria d'estar al camp de batalla. Els joves kurds i les dones kurdes haurien d'unir-se a les files de la guerrilla".


 Nûşîn Botan, al front del Zap

En un sentit similar la Voluntària Nûşîn Botan, de les YJA-Star, va dir: "Ara mateix hi ha una gran guerra", pel que fa als atacs d'invasió que s'estan produint des del 17 d'abril. "Aquesta guerra no és nova per a nosaltres. Estàvem esperant aquesta operació i els nostres preparatius es van basar en aquesta base. Hi ha una batalla ferotge sobretot a Zap. Com se sap, van venir amb molta confiança l'any 2008, però com diu la frase, van venir a cavall i van marxar a peu (modisme kurd: sîwar hatin pêya çûn). va afegir.

Nûşîn Botan va destacar que "s'exhibeix una gran resistència i heroisme" contra els atacs d'invasió i va concloure: "De la mateixa manera que van ser derrotats al Zap el 2008 i a Garê el 2021, la mateixa saga es repetirà avui. Tot i que fan servir armes tècniques, químiques, camins i mètodes bruts, no podran resistir la resistència de la guerrilla. Tenim una gran voluntat en aquest tema. Volem que tothom participi en la guerra sobre aquesta base. Això no només hauria de ser a les espatlles de la guerrilla, sinó que el nostre poble hauria d'actuar a les quatre parts del Kurdistan. Si la guerrilla i el poble s'uneixen, l'enemic serà derrotat".

 


El lluitador àrab del PKK Hazim Ali El Nofel va perdre la vida el 18 d'abril durant els combats amb l'invasor turc a Kurdistan de l'Iraq. Era de Jazaa, a Síria, i es va unir al PKK el 2016.

Les Hêzên Parastina Gel han informat també de la mort, al Zap, Sedat Dağtekin, de Sert, Veysi Sümer, de Şirnex i de Mehemed Hemze de Xaneqîn.
                                Alguns dels turcs neutralitzats per la guerrilla kurda al Zap

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada