dilluns, 14 de novembre del 2022

Iran bombardeja, novament, campaments kurds al nord de l'IraqLa Guàrdia Revolucionària de l'Iran va bombardejar aquest dilluns amb míssils i drones “grups terroristes i separatistes” al Kurdistan iraquià per fomentar els “disturbis i l'agitació al llarg frontera” del país. Les Forces Armades iranianes van afirmar que membres dels “grups terroristes” Komala i el Partit Democràtic Kurd (PDKI) -opositors a la República Islàmica de l'Iran- havien entrat il·legalment al seu territori, va informar l'agència Tasnim, propera a la Guàrdia Revolucionària. L'atac d'avui ha estat, segons les fonts iranians, una resposta a aquesta entrada il·legal a terra de l'Iran.

"Recolzats per l'arrogància global (Estats Units) estan basats al nord de l'Iraq, van ser forçats a fugir del país després de patir fortes baixes", va dir la Guàrdia Revolucionària en un comunicat. L'Iran ha bombardejat zones kurdes al nord de l'Iraq des del començament de les protestes que sacsegen el país des de la mort el 16 de setembre de la jove kurda Masha Amini després de ser detinguda per la policia de la moral. Teheran acusa grups kurds de tractar de suposadament recolzar les protestes i intentar aprofitar el caos per a fins propis. Als atacs contra les zones kurdes han mort almenys nou persones i 32 han resultat ferides.

Les protestes estan protagonitzades sobretot per joves i dones al crit de "dona, vida, llibertat", llancen consignes contra el Govern i cremen vels, un dels símbols de la República Islàmica i una cosa impensable no fa gaire. Almenys 108 persones han mort i unes 12.000 han estat detingudes a les protestes, segons l'ONG amb seu a Oslo Iran Human Rights.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada