dimarts, 20 de juny del 2023

Deu estudiants que protestaven contra l'ús obligatori del vel a la Facultat d'Art de Teheran van ser detingudes i desaparegudes

 

Deu estudiants que protestaven contra l'ús obligatori del vel en una concentració celebrada des del 14 de juny a la Facultat d'Art de la Universitat de Teheran van ser detingudes dissabte per persones uniformades al campus universitari. Es desconeix el parador de les alumnes.

El 16 de juny, els estudiants van ser atacats violentament per les forces de seguretat iranianes. Segons la informació rebuda per l'agència feminista JinNews, 10 estudiants van ser detinguts dissabte per persones uniformades al jardí del campus universitari i portats a bord d'un microbús sense matrícula. A més, les forces especials iranianes es van desplegar davant de la universitat.

Segons l'informe del Consell de la Unió d'Estudiants Iranians, les estudiants van ser amenaçades pels guàrdies de seguretat de la universitat a primera hora de la concentració del 14 de juny. Tanmateix, els estudiants van continuar les seves protestes. El Consell del Sindicat d'Estudiants va informar que l'aigua es va tallar a la universitat i que altres estudiants no van poder portar ni aigua ni menjar a les companyes que protestaven. Els alumnes ni tan sols podien utilitzar els lavabos. Des de l'assassinat de Jina Mahsa Amini, una jove kurda assassinada per la policia moral iraniana el 16 de setembre de 2022, un aixecament nacional conegut amb el lema "Jin, Jiyan, Azadi" continua a tot el país. Nou mesos després, encara que d'intensitat reduïda, les protestes continuen enmig de detencions, tortures i execucions de manifestants.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada